7 tips om gemotiveerd te blijven tijdens het lopen

18 juli 2023

Blijf jezelf uitdagen en geniet van het proces

7 tips om gemotiveerd te blijven tijdens het lopen

Lopen is een fantastische manier om fit te blijven en je gezondheid te verbeteren. Bovendien is het ook een goede manier om stress te verminderen en je geest op te frissen.

Soms kan het moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven. Dat geldt voor lopers die net beginnen, maar ook voor zij die al even bezig zijn. Daarom delen we in deze blog 7 waardevolle tips om je gemotiveerd te houden tijdens het lopen.

1. Stel realistische doelen:

Het stellen van doelen is een krachtig hulpmiddel om jezelf gemotiveerd te houden. Zorg ervoor dat je doelen realistisch en haalbaar zijn. Begin met kleine mijlpalen en werk geleidelijk naar grotere doelen toe.

2. Plan je trainingen:

Maak een trainingsplan en houd je eraan. Door je trainingen in je agenda te plannen, maak je het een prioriteit en zorg je ervoor dat je er tijd voor vrijmaakt. Dit helpt om consistentie op te bouwen.

3. Vind een loopbuddy:

Zoek iemand die op hetzelfde tempo loopt en een gelijkaardig doel heeft. Maak afspraken om samen te trainen zo kan je loopbuddy je motiveren als je een keertje geen zin hebt om te trainen.

4. Ontdek nieuwe routes:

Steeds dezelfde route kan saai worden. Verken nieuwe gebieden, ontdek parken, paden of bosrijke omgevingen in de buurt. Door je routes te variëren, blijft het lopen fris en interessant.

5. Beloon jezelf:

Stel beloningen in het vooruitzicht voor het behalen van je doelen. Het kan iets kleins zijn, zoals een nieuwe loopoutfit of een ontspannende massage na een succesvolle trainingsweek.

6. Luister naar muziek of podcasts:

Maak een afspeellijst met opzwepende nummers die je energie geven en je humeur verbeteren. Als je liever naar iets anders luistert, overweeg dan om podcasts of luisterboeken te beluisteren, bijvoorbeeld de Runners’ café podcast. Dit kan je afleiden en je gedachten bezighouden terwijl je kilometers maakt.

7. Schrijf je in voor een event:

Een geweldige manier om jezelf te motiveren is door je in te schrijven voor een loopevenement. Dit geeft je een duidelijk doel om naartoe te werken. Aan de finish kan je jezelf dan op de borst kloppen en met trots zeggen: I did it!

Het behouden van motivatie tijdens het lopen kan soms een uitdaging zijn, maar met deze 7 tips heb je waardevolle tools in handen om jezelf gemotiveerd te houden. Onthoud dat motivatie van binnenuit komt, maar dat externe factoren zoals doelen stellen, variatie en sociale steun je kunnen helpen op koers te blijven. Blijf jezelf uitdagen en geniet van het proces.

Veel plezier met lopen en het behalen van je doelen!

Deel het artikel.