Klaar voor de start: 8 tips om je kinderen voor te bereiden op hun eerste loopevenement.

9 augustus 2023

Hun glimlach aan de finishlijn zal onbetaalbaar zijn

Klaar voor de start: 8 tips om je kinderen voor te bereiden op hun eerste loopevenement.

Een loopevent staat voor de deur en je wilt dat je kinderen er vol vertrouwen naartoe gaan! Het voorbereiden van kinderen op een loopevent kan een leuke en leerzame ervaring zijn. In deze blog delen we 8 waardevolle tips om je kinderen klaar te stomen voor het grote moment. Van speelse trainingen tot gezonde voeding en voldoende rust – we hebben alles wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat ze vol enthousiasme aan de start verschijnen!

Maak het leuk
Benader het lopen als een speelse activiteit en moedig je kinderen aan om te genieten van het bewegen. Doe samen korte oefenloopjes in de buurt of in het park om ze te laten wennen aan het actief bezig zijn. Zo wordt lopen een leuke en positieve ervaring voor hen.

Loop samen
Train samen met je kinderen om ze te motiveren en betrokken te houden. Doe samen loopspelletjes, sprints of houd een mini-wedstrijdje. Samen lopen creëert niet alleen mooie herinneringen, maar moedigt hen ook aan om actief te blijven.

Kies de juiste afstand
Het is belangrijk om een afstand te kiezen die geschikt is voor de leeftijd en het niveau van je kinderen. Overleg met hen en kies een afstand waar ze zich comfortabel bij voelen, zodat ze zelfverzekerd aan de start verschijnen. Dit geeft hen het vertrouwen om hun best te doen en te genieten van de race.

Stimuleer positieve houding
Moedig een positieve houding aan en benadruk het plezier van deelname. Geef complimenten en vier hun prestaties, ongeacht de tijd of plaats. Zo bouwen ze zelfvertrouwen op en blijven ze gemotiveerd om actief bezig te blijven.

Voldoende rust en voeding
Zorg ervoor dat je kinderen voldoende rust en gezonde voeding krijgen voorafgaand aan de wedstrijd. Een uitgerust lichaam presteert altijd beter en gezonde voeding geeft hen de nodige energie om vol enthousiasme aan de race te beginnen.

Verken het parcours
Breng een bezoek aan het evenemententerrein vooraf, zodat je kinderen vertrouwd raken met de omgeving en de sfeer. Dit kan eventuele zenuwen verminderen op de dag van de race en hen helpen zich meer op hun gemak te voelen. Een ontspannen start zorgt voor een fijne race!

Hydratatie
Zorg ervoor dat je kinderen voldoende water drinken voor en na de race om gehydrateerd te blijven, vooral als het een warme dag is. Een goed gehydrateerd lichaam functioneert optimaal en voorkomt uitdroging.

Aanmoediging
Moedig je kinderen enthousiast aan tijdens de race en geef ze een welverdiende high-five of knuffel aan de finishlijn. Ze zullen zich trots en gemotiveerd voelen om hun doel te bereiken en zullen de steun van hun familie enorm waarderen.

Met de juiste voorbereiding kunnen je kinderen vol vertrouwen en enthousiasme deelnemen aan het loopevent. Door samen te trainen, positieve aanmoediging te geven en te zorgen voor rust en gezonde voeding, geef je hen alle tools om hun doel te bereiken en te genieten van de race. Hun glimlach aan de finishlijn zal onbetaalbaar zijn.

Veel succes en plezier op het loopevent!

Deel het artikel.