Bokrijk Run 2017

12 november 2017

De Bokrijk Run is een nieuw en uniek loopevenement dat op zondag 12 november 2017 voor het eerst georganiseerd wordt.

event-img1 BETALEND

Deelnemers aan het event lopen doorheen alle troeven die Bokrijk te bieden heeft. Zo wordt het Openluchtmuseum op 12 november voor het eerst exclusief open gesteld voor lopers en joggers mét Living History-acteurs en geopende bezienswaardigheden. Verder loop je dwars doorheen het water aan de nationaal bekende attractie 'Fietsen door het water', doe je het sfeervolle Arboretum aan, is er een passage voorzien doorheen De sixties, loop je door HANGAR58 en doorkruis je de bossen van Bokrijk. De Bokrijk Run bestaat uit 3 onderdelen:

  • De belevingsrun: lopen zonder tijdsdruk over een afstand van 5 of 10 kilometer. De start is vrij tussen 10u30 en 12u en het Openluchtmuseum is enkel voor lopers toegankelijk. Je loopt door de speelschuur en de atelierschuur in museumdeel Kempen. In Haspengouw word je gewijd door de pastoor en de champetter wijst de weg. In Oost- en West-Vlaanderen is er onder meer een passage voorzien door schuur Oorderen en in de expo 'De sixties' loop je dwars door de typische woning uit de jaren 60. Uniek, zonder meer!
  • De chronorun: wie meer prestatiegericht is, kan om 14u deelnemen aan de chronorace. SQM zorgt voor de tijdsregistratie. Je loopt opnieuw langs alle bezienswaardigheden van Bokrijk. In het Openluchtmuseum loop je niet door, maar langs de historische gebouwen. Zo kan je voortdurend je loopritme behouden.
  • De kidsrun: om 15u30 is het aan de kleinsten. Over een afstand van 1 km lopen de kinderen door het Openluchtmuseum waar ze enkele leuke attracties passeren. Mama's en papa's mogen uiteraard meelopen!
In de namiddag is het Openluchtmuseum vanaf 13u30 toegankelijk, ook voor niet-lopers. Deelnemers aan de Bokrijk Run betalen geen toegang tot het Openluchtmuseum, voor vrienden en familie is het museum geopend aan een absoluut gunsttarief. Volwassenen betalen 2,5 euro, kinderen betalen 1 euro. Wie dit wil, kan dus in het Openluchtmuseum supporteren voor de deelnemers aan de chronorace. De start- en aankomstzone bevindt zich aan het Kasteel van Bokrijk, op het grasveld tussen de voorzijde van het kasteel en de ingang van het Openluchtmuseum. Hier is ook catering voorzien. Inschrijven doe je op de website van Bokrijk run. Alvast veel loopplezier toegewenst!

MEER EVENTS

BETALEND event-img1
9 december 2017
runners’ lab City Trail Lokeren

Runners' Lab City Trail Lokeren. Niet zomaar een kerstloop. Uniek parcours. Prachtig verlicht. Sfeervol City Trail Dorp. Tal van extra's.

BETALEND event-img1
20 oktober 2017
runners’ lab night run

De Runners' lab Night Run Antwerpen is een unieke belevingsloop en de ideale mix van sport, fun en verbazing.

BETALEND event-img1
15 oktober 2017
Linker Oevert 1/2 Marathon 2017

Op 15 oktober 2017 organiseert de Rhythm 'n' Run Marathon Club Antwerpen voor de 4e maal Linker Oevert 1/2 Marathon.

BETALEND event-img1
14 oktober 2017
Ekiden Brussel 2017

Op zaterdag 14 oktober 2017, een aflossingswedstrijd voor groepen van 6 lopers in en rond het Koning Boudewijnstadion.