Translapine Run | Hoe twee Belgen zich de geschiedenisboeken inliepen

24 september 2022

It's just a hill. Get over it.

Translapine Run | Hoe twee Belgen zich de geschiedenisboeken inliepen

“It’s just a hill. Get over it.” Makkelijker gezegd dan gedaan als je op acht dagen tijd 290 km en 17.000 hoogtemeters moet afwerken… Voor een goed begrip: ja, al lopend. Dat is kort samengevat de Transalpine Run. Tijdens deze unieke trailwedstrijd in duo spelen niet alleen de lopers, maar ook de Alpen een prominente rol.

Net als drie jaar geleden stonden er vier deelnemers, verdeeld over twee teams, van Runners’ lab aan de start van de Transalpine Run. CEO Koen Wilssens en adviseur Krijn Van Koolwijk bundelden de krachten onder de naam #teamrunnerslab 1. Adviseurs Ali Hamdi en Matthijs Devriese schitterden onder de noemer #teamrunnerslab 2. In tegenstelling tot Koen en Krijn was het voor Ali en Matthijs de eerste keer dat ze zich aan zo’n onderneming waagden.

De tol van een klassement verdedigen

De verschillen tussen beide teams werden al vrij snel duidelijk. Niet zo zeer op vlak van prestaties, want beide duo’s waren tamelijk aan elkaar gewaagd en deden mee in de voorste gelederen. Terwijl #teamrunnerslab 1 onder het motto ‘pakken wat we kunnen pakken’ vanaf de eerste étappe resoluut hun klassementambities bij de masters in de verf zette, tastte #teamrunnerslab 2 de eerste dagen voorzichtig hun kunnen en grenzen af.

Lees hier verder hoe twee Belgen zich de geschiedenisboeken inliepen.

Deel het artikel.