Voorbereiden op de marathon? Begin met een halve!

26 mei 2023

Met de juiste voorbereiding en genoeg motivatie loop je over die langverwachte finishlijn van je marathon!

Voorbereiden op de marathon? Begin met een halve!

Voorbereiden op de marathon? Begin met een halve!

De magische afstand van 42,195km afleggen, het is iets waar veel lopers van dromen. De reden waarom heel wat van die lopers dit nog niet hebben volbracht, is het idee dat zo’n marathon onhaalbaar is. Gelukkig is het tegenovergestelde waar. Met de juiste voorbereiding en genoeg motivatie loop je over die langverwachte finishlijn van je marathon!

Een goed begin is het halve werk

Neem dat gerust letterlijk. Want voor je jezelf aan de volledige marathon waagt, loop je best vooraf al eens een halve marathon in wedstrijdsfeer.

In de aanloop naar je (eerste) marathon een gelijkaardige, maar kortere wedstrijd toevoegen aan je trainingsplan zal je het gevoel en de prikkels geven die je ook tijdens de volledige 42,195km zal ervaren. Zo sta je vol zelfvertrouwen in het startvak op D-day.

Tijdens deze generale repetitie kan je niet alleen de sfeer opsnuiven dat zo’n event met zich meebrengt. Het is bovendien de perfecte oefening om alles goed uit te proberen, alsof het voor echt is. Want als je denkt dat een marathon niet meer is dan lopen en blijven lopen, dan heb je het mis.

Denk maar aan carboloaden (of anders gezegd: de dagen voor de wedstrijd zo veel pasta binnenwerken als je maar kan), eten en drinken tijdens de wedstrijd, de man met de hamer verslaan, tempo houden… Het hoort er allemaal bij. En laten we eerlijk zijn: onvoorbereid en onwetend aan de start van je marathon staan, dat is gedoemd om te mislukken.

Bereid je optimaal voor tijdens WALLS Linker Oevert

Het ideale event om een marathongevoel op te wekken, is de WALLS Linker Oevert Marathon. Op 16 september 2023 organiseert Keep on Running dit unieke evenement, waarbij lopers en wandelaars van elk niveau door het mooie Linkeroever worden geleid.

Je hebt keuze uit verschillende afstanden: 10km , de halve en de hele marathon. De timing komt dan ook zeer gelegen: net voordat het seizoen van de grote najaarsmarathons van start gaat

Staat er zo’n marathon in het najaar op de planning, dan is de halve marathon tijdens deze WALLS Linker Oevert de ideale

laatste prikkel die je klaarstoomt voor je echte doel.

Ben je al volledig klaar en getraind voor de 42,195km? Dan is dit hét moment om te genieten van deze magische afstand. Het parcours loopt langs de

skyline van Antwerpen, terwijl je toch voornamelijk in het groen loopt. Bovendien is de ondergrond voor 95% verhard.

Voor de recreatieve lopers zonder marathonambities voorzien we een mooie afstand van 10km, eveneens met zicht op de mooie Koekenstad.

Daarnaast zijn ook alle wandelaars welkom om het prachtige parcours van 10km of 21km al wandelend af te leggen.

Meer info over het event

Deel het artikel.