Waarom je geen drinkbekers meer vindt bij onze loopevenementen

16 augustus 2023

Willen een stap in de richting van een schonere wereld zetten

Waarom je geen drinkbekers meer vindt bij onze loopevenementen

Wie al langere loopwedstrijden of trailruns meedeed, vindt het niet meer dan normaal. Voor deelnemers van de kortere afstanden is het nog even wennen. Maar voor beide groepen zal stilaan duidelijk worden dat we aan de vooravond staan van een nieuw tijdperk in de wereld van loopevenementen.

Met Keep on Running nemen we de weloverwogen beslissing om geen drinkbekers meer aan te bieden aan de bevoorradingsposten. Hieronder lees je waarom we hiervoor kozen en hoe jij kunt bijdragen aan onze groene inspanningen.

Waarom geen drinkbekers meer?

Plastic vervuiling is een van de grootste milieuproblemen van onze tijd. Jaarlijks belanden miljoenen tonnen plastic in oceanen, rivieren en ecosystemen over de hele wereld. Plastic drinkbekers, die vaak slechts eenmalig worden gebruikt, dragen aanzienlijk bij aan deze verontreiniging. Ze breken langzaam af tot microplastics, die niet alleen waterbronnen vervuilen, maar ook schadelijk kunnen zijn voor de hele voedselketen. Het verminderen van plastic afval is cruciaal om de impact op het milieu te verminderen.

Uiteraard zijn er alternatieven. Maar ook herbruikbare bekers gaan kapot of verloren en moeten worden afgewassen. Door geen drinkbekers meer aan te bieden, willen we onze ecologische voetafdruk verminderen en een stap in de richting van een schonere wereld zetten.

Hoe kun jij helpen?

We geloven dat we met kleine inspanningen zoals deze een positieve verandering teweeg kunnen brengen. Hier zijn enkele manieren waarop jij kunt bijdragen:

1. Breng je eigen herbruikbare fles mee: De beste manier om te hydrateren tijdens ons evenement is met je eigen herbruikbare waterfles. De soft flasks zijn licht, gemakkelijk draagbaar en verminderen de vraag naar plastic wegwerpbekers.

2. Ontdek opvouwbare oplossingen: Opvouwbare drinkbekers zijn compact en handig. Ze kunnen gemakkelijk in je loopgordel of zelfs broekje worden gestopt en nemen weinig ruimte in beslag. Zo heb je altijd een duurzame optie bij de hand.

3. Persoonlijke hydratatiesystemen: Sommige van jullie gebruiken al persoonlijke hydratatiesystemen, zoals drinkrugzakken met een ingebouwd drinksysteem. Dit is een uitstekende manier om te blijven hydrateren zonder afhankelijk te zijn van wegwerpbekers.

4. Word een ambassadeur: Deel jouw enthousiasme voor duurzaamheid met mededeelnemers. Moedig anderen aan om ook herbruikbare oplossingen te gebruiken en help zo andere sporters bewust te maken van het belang van groen handelen.

Ontdek hier alle drinksystemen.

Samen op weg naar een duurzame toekomst

Het ontbreken van drinkbekers kan er mogelijk toe leiden dat je een iets minder scherpe tijd neerzet. Maar dat is een kleine prijs die we willen betalen om de beweging naar duurzaamheid in te zetten.

Omdat wij allemaal graag wandelen en lopen in ongerepte natuur, nodigen we je uit om je herbruikbare oplossingen mee te brengen en je vrienden en mededeelnemers aan te moedigen om hetzelfde te doen.

Bedankt voor je begrip en #keeponrunning.

Deel het artikel.