Wij helpen jou herinneringen maken

29 maart 2023

Alle ingrediënten voor een geslaagde zondag van jong en oud

Wij helpen jou herinneringen maken

Trommel familie en vrienden op, want op zondag 16 april kan je samen deelnemen aan de eerste editie van de Runners’ lab Rivierenland Run & Walk. En wat je samen beleeft, dat kleeft.

Tijdens de Runners’ lab Riverenland Run & Walk kan je op een omloop van 8, 11, 17 of 23 kilometer kennismaken met een stukje Scheldeland dat vooralsnog onbekend is bij het grote publiek. Maar dat is niet alles. Dit event draait om beleving. Een mooie omgeving, sportieve sfeer, live radio, lekker eten en drinken terwijl de kinderen buitenspelen. Alle ingrediënten voor een geslaagde zondag.

“Een familiegebeuren voor, tijdens en na het sporten”

Animatie onderweg & aan de finish

Dankzij HITTA, een motivatie-app, kan je onderweg checkpoints ontgrendelen om meer te weten te komen over de streek. Elke deelnemer kan deze app gratis en vrijblijvend downloaden.

 

Als je kinderen liever niet meelopen of wandelen, maar wel komen supporteren is er genoeg leuks en lekkers voorzien! Zij worden allicht gelukkig van de lekkere wafels en ijsjes en leven zich uit op een springkasteel. Als de kinderen blij zijn, zijn wij dat ook!

Lokale markt

Daarnaast werken we maximaal samen met partners uit de streek. Aan de start en finish zorgt Radio Rivierenland voor de nodige decibels en ambiance. Verschillende lokale ondernemers zorgen achteraf voor de catering. Elle Chocolates voorziet wafels en ijsjes, Castards Foodtruck zorgt voor heerlijke croques.

Brouwerij De Klem zorgt voor speciale streekbieren en Rupel Gin zal je verwarmen met Gin en koffie. Tenslotte kan je ook kennismaken met het alcoholvrije Runners’ bier.

Het event zit er dus nog lang niet op na de passage door de aankomstboog.

Vergeten parel

“Toen naamsponsor Runners’ lab een openingsrun organiseerde voor hun nieuwe winkel in Rumst, kwamen we voor het eerst echt in aanraking met deze prachtige streek. Omdat het grote publiek deze omgeving niet kent, zagen we hier een uitgelezen kans om nieuwe natuuromloop te organiseren. De lopers en wandelaars zullen versteld staan van dit divers stukje in de Rupelstreek”, zegt Tom Schippers van Keep on Running.

De start en aankomst liggen aan de Watersportbaan Hazewinkel (Willebroek). Van daaruit loopt het parcours langs de verschillende weilanden, beekvalleien, moerasgebieden en de samenvloeiing van de Dijle, Nete en Zenne. Alle wandelaars en lopers doorkruisen dus een heel divers en deels onverhard (50%) landschap.

Schrijf je hier in voor dit event op zondag 16 april.

Deel het artikel.