Training.

loopschema’s en begeleiding voor lopers van elk niveau

Coaching.

Haal meer uit je volgende loopuitdaging(en)

Wil je op een gerichte manier trainen richting je volgende doel? Dan is gepersonaliseerd trainingsadvies jouw sleutel tot persoonlijke successen.

Ontdek hier de verschillende mogelijkheden.

Inspanningstest

Coaching op maat begint met een goede inschatting van je huidige vorm. Dit brengen we in kaart a.d.h.v. een inspanningstest op de loopband of op de atletiekpiste. Beide zijn met lactaatmeting. Hoe (on)ervaren je ook bent, hoe snel of langzaam je ook loopt, een lactaattest biedt voor iedereen een grote meerwaarde.

Tijdens het doorlopen van een vast stappenprotocol wordt na elke fase lactaat afgenomen. Ook hartslag en RPE (vermoeidheidsgevoel) wordt consequent geregistreerd. De uiteindelijke resultaten, die in een rapport worden meegegeven, vertellen een coach alles over jouw huidige vorm. Ze geven ook een indicatie van de haalbaarheid van jouw sportieve doelen. Weliswaar met de wijze woorden van marathonlegende Eliud Kipchoge in het achterhoofd: “No human is limited”.

Je kan voor een inspanningstest terecht op een vaste testdag op zaterdag (75 EUR). Dit zal telkens doorgaan op een atletiekpiste of kies een dag naar keuze (120 EUR) om de test in het testcentrum in Brugge of Zwijndrecht uit te voeren en 1 op 1 begeleid te worden.

Persoonlijk trainingsschema

Week na week progressie maken? Met een trainingsschema dat op jou is afgestemd, is dat geen utopie. Bij het opstellen van het schema wordt rekening gehouden met je huidig vormpeil, persoonlijke doelstellingen en de haalbaarheid qua trainingsmomenten. Dit wordt allemaal besproken tijdens een intakegesprek.

Idealiter wordt dit opgesteld o.b.v. de resultaten van een inspanningstest, maar het is geen must om dit vooraf af te leggen.

Via de coachingsoftware Coachbox kan je jouw persoonlijk trainingsschema raadplegen.

Interesse in deze gerichte trainingsaanpak van minimaal 12 weken? Voor 40 EUR per maand ontvang je wekelijks je schema. 

Persoonlijke coaching

Met onze persoonlijke coaching gaan we nog een stap verder in jouw persoonlijke begeleiding. Na een intakegesprek wordt een persoonlijk trainingsschema opgesteld van minstens twaalf weken.

Bij het opstellen van het schema wordt rekening gehouden met je huidig vormpeil, persoonlijke doelstellingen en de haalbaarheid qua trainingsmomenten. Dit schema is niet sluitend en kan op elk moment bijgestuurd worden. Bijvoorbeeld wanneer een training toch zwaarder aanvoelt dan verwacht of wanneer jouw planning plots door elkaar geschud wordt. Jouw coach staat ook paraat om vragen te beantwoorden of feedback te geven.

Via de coachingsoftware Coachbox kan je jouw persoonlijk trainingsschema raadplegen.

Interesse in deze hyperpersoonlijke begeleiding? Voor 95 EUR per maand ontvang je wekelijks je schema. Wil je voor minstens zes maanden begeleid worden? Dan betaal je 90 EUR per maand.

FAQ

Nee. Na de inspanningstest ga je naar huis met de resultaten verwerkt in een rapport. Deze geven meer duidelijkheid over de zones waarin je kan trainen en waar bijvoorbeeld je omslagpunt van je (an)aërobe drempel ligt. Je kan deze voorleggen aan je coach of ze zelf proberen toepassen op de gratis trainingsschema’s van Keep on Running.

Het resultaat van de test is hetzelfde. Bij de testdagen worden meerdere personen tegelijk getest in outdoor testomgeving, bij de individuele labotest is de uitvoering op de loopband en is de coach gedurende deze test enkel met jou persoonlijk bezig.

Voor 40 EUR per maand krijg je minimaal drie maanden een persoonlijk trainingsschema. Je laat dit zo lang doorlopen als je wil. Een korter schema dan twaalf weken is niet mogelijk.

Nee, deze zaken staan los van elkaar. Om een optimaal trainingsresultaat te bekomen adviseren we om in samenspraak met de coach wel een test af te leggen.
Als je kiest voor een persoonlijk trainingsschema, dan ontvang je een weekschema met trainingen die aangepast zijn aan jouw huidige trainingsstatus en doelen. In deze module zit – met uitzondering van het intakegesprek – geen persoonlijk contact inbegrepen met je coach. Je werkt op zelfstandige basis alle trainingen af. Bij de persoonlijke coaching heb je de mogelijkheid om continu te overleggen met je coach zodat het plan bijgestuurd wordt wanneer nodig.
Zit je nog met vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Coaching.

Haal meer uit je volgende loopuitdaging(en)

Wil je op een gerichte manier trainen richting je volgende doel? Dan is gepersonaliseerd trainingsadvies jouw sleutel tot persoonlijke successen.

Ontdek hieronder de verschillende mogelijkheden.

Wat is je doel?

0 km
0 km
0 km
0 km
0 km
0 km
10miles
0 km
0 km
0 km
0 km
0 km
0 km

*Extra informatie.

10miles

Recreatief 1

– Ik kan 10 km zonder problemen lopen.
– Ik wil de eindmeet halen van een 10 miles massaloop.
– Mijn eindtijd is niet van belang.
– Ik loop voor mijn gezondheid (overgewicht, ontstressen…)
– Ik loop voor het plezier en niet om te presteren.
– Ik ben blessuregevoelig.

Recreatief 2

– Ik kan 10 km zonder problemen lopen.
– Ik heb al eens deelgenomen aan een recreatieve massaloop van 5 of 10 kilometer.
– Mijn eindtijd is niet van belang.
– Ik loop voor mijn gezondheid (overgewicht, ontstressen…)
– Ik loop voor het plezier en niet om te presteren.
– Ik ben niet blessuregevoelig.

Competitief 1

– Ik kan 10 km zonder problemen lopen.
– Ik heb al eens deelgenomen aan een 10 miles massaloop.
– Ik wil mezelf eens testen op een 10 miles massaloop.

Competitief 2

– Ik loop 10 miles onder de 64 minuten (of 15 km in 60 minuten).
– Ik wil een scherpe chrono neerzetten.
– Ik kan minimum 4x per week trainen.

Belangrijke mededeling
De loopschema’s op deze website zijn deskundig opgesteld. De makers zijn echter niet verantwoordelijk voor eventuele problemen of ongemakken. Wees er zeker van dat je in goede gezondheid verkeert alvorens een schema te starten. Raadpleeg je arts bij twijfel.

Tips & Tricks

De 10 geboden van keep on running.

Een loopschema op maat is slechts het begin. Hier zijn nog enkele nuttige tips!

Tip 1
Ken je grenzen.
Vooraleer je aan een nieuw trainingsschema begint, sta je best even stil bij wat je persoonlijke loopmogelijkheden en -doelen zijn. Welke afstand kan je makkelijk aan? Hoeveel tijd heb je om te trainen? Wie twijfelt over zijn fysieke paraatheid vraagt best eerst raad aan een huisarts.
Tip 1
Tip 2
Volg een trainingschema op jouw maat gemaakt.
Prestaties zijn gebouwd op stevige funderingen. Kies voor jezelf een trainingsschema op maat en verleg je grenzen!
Tip 2
Tip 3
Haal extra energie uit je voeding.
Het lichaam haalt de energie om te lopen uit de verbranding van koolhydraten en vetten. Een gezonde loper zorgt er dus voor dat de voorraden hiervan altijd op peil gehouden worden. Je kunt ze aanvullen door gericht te eten en te drinken, maar er bestaat ook deskundig uitgebalanceerde sportvoeding en -drank om vóór, tijdens of na je looptraining of wedstrijd te gebruiken.
Tip 3
Tip 4
Laat je adviseren bij het aanschaffen van loopschoenen.
Je vermijdt een hoop blessures door loopschoenen te dragen die aangepast zijn aan je voettype, lichaamsgewicht en trainingsintensiteit. Bij Runners' lab kan je aan de hand van een footscan®analyse de juiste loopschoenenkeuze maken.
Tip 4
Tip 5
Blijf blessures de baas.
Blijf niet te lang lopen met kwaaltjes of blessures. Aan de hand van een loopanalyse kan de oorzaak van de meeste loopblessures immers ontdekt worden. En wanneer de oorzaak gekend is, ligt een oplossing niet veraf. Naast de standaard footscan® loopanalyse bij Runners' lab kan je ook een gedetailleerde bewegingsanalyse laten maken in het Prolab te Zwijndrecht om zo je loophouding en -techniek te verbeteren.
Tip 5
Tip 6
Kies de juiste ondergrond.
Ga zoveel mogelijk op zoek naar zachte grond om te lopen. Voorbeelden hiervan zijn bos- of parkwegen. Het is tegenwoordig vaak onmogelijk om asfalt te vermijden. Zeker voor wie in de stad woont. Daarom is het enorm belangrijk dat de loopschoenen van voldoende schokdemping voorzien zijn.
Tip 6
Tip 7
Kleed je als een loper.
Functionele kledij is belangrijker dan je zou denken. De synthetische stoffen waaruit dergelijke kledij is opgebouwd beschermt het lichaam tegen regen, wind of lage temperaturen en zorgt voor een goede ventilatie.
Tip 7
Tip 8
Volg het ritme van je hart.
Meten is weten. Dat principe geldt ook voor wie gaat lopen. Je hartslag vertelt je hoe zwaar je traint en hoe het met je conditie is gesteld. Om efficiënt met een hartslagmeter te trainen, onderga je best eerst een inspanningstest.
Tip 8
Tip 9
Maak je looptraining spannender.
Er zijn verschillende loopgadgets die het lopen een stuk aangenamer maken. Voor wie niet graag telkens opnieuw hetzelfde rondje loopt, maar toch loopafstand en -snelheid wil kennen, is een foot-pod of lopers GPS bijvoorbeeld een onmisbare tool.
Tip 9
Tip 10
Durf je ambities te verleggen.
Zoek naar recreatieve en competitieve loopevenementen in je buurt. Stel jezelf een persoonlijk doel of daag een looppartner uit tot een duel.
Tip 10

#keeponrunning.

Loop niets mis!
Meld je aan voor inspiratie en eventnieuws

Vul je gegevens in en je ontvangt als eerste een update met:

  • Een kalender met komende events
  • Inspirerende blogartikelen
  • Relevante info over trainingsschema’s en coaching