Training.

loopschema’s voor lopers van elk niveau

Persoonlijke Coaching.

Bereid je voor op je loopuitdaging in het najaar.

Wil je graag blessurevrij blijven lopen en genieten van deze fantastische sport én tegelijkertijd jezelf optimaal klaarstomen voor een aankomende loopuitdaging? Dan is ons gloednieuwe coachingpakket misschien wel iets voor jou!

Coachingpakket

volledig op jouw maat.
369
 • 1 lactaattest + intakegesprek
 • 3 maanden trainingsschema’s volledig gepersonaliseerd
 • Permanente coaching (op afstand) met wekelijkse bijsturing schema
 • 2 live workshops (incl. begeleide training)
 • Gebruik TrainingPeaks
 • Opmaak persoonlijk wedstrijdplan
Nieuw!
Lactaattest
Coaching op maat begint met een goede inschatting van je huidige vorm. Die brengen we in kaart met een lactaattest en een persoonlijk gesprek.
 1. Hoe (on)ervaren je ook bent, hoe snel of langzaam je ook loopt, een lactaattest biedt een grote meerwaarde. De resultaten vertellen de coach alles over jouw huidige vorm en geven een indicatie van welke sportieve prestaties haalbaar zijn. Weliswaar met de wijze woorden van marathonlegende Eliud Kipchoge in het achterhoofd: “No human is limited.”
 2. Tijdens het intakegesprek worden je trainingsgeschiedenis en je doelstellingen besproken. Met alle verzamelde info kan de coach een trainingsschema opstellen om jouw potentieel ten volle te benutten. Daarbij wordt eveneens rekening gehouden met het aantal trainingsdagen en -momenten die voor jou haalbaar zijn.
 3. Weten hoe een lactaattest eruitziet? Klik hier.
Persoonlijk schema
In de drie maanden die volgen, ontvang je minimaal een week op voorhand jouw trainingsschema voor de komende zeven dagen. Je kan jouw schema raadplegen in TrainingPeaks, een online trainingsprogramma dat je digitaal en via een mobiele app kan raadplegen. Persoonlijke coaching heeft als voordeel dat jouw schema wordt bijgestuurd naar gelang jouw noden. Voelen de trainingen te zwaar of eerder te licht aan? Heb je deze zomer vakantieplannen waardoor een normaal trainingsregime bemoeilijkt wordt? Geef het aan en de coach stuurt bij waar nodig.
Live workshops
Tijdens de coachingsperiode, laten we je kennismaken met de algemene trainingsprincipes zodat je de ‘waarom’ erachter begrijpt. De tweede workshop leert je meer over sportvoeding.
 1. Algemene trainingsprincipes: Kom meer te weten over de theorie achter jouw trainingsschema. Welk type trainingen doe je en hoe reageert je lichaam daarop? Je leert bijvoorbeeld interpreteren hoe jouw hartslag reageert op bepaalde trainingen.
 2. Sportvoeding: Deze workshop vertaalt de principes van gezonde sportvoeding naar training en wedstrijd. Bijvoorbeeld wat eet je voor, tijdens en na de inspanning?
Laat ons je interesse weten
Net zoals onze coaching houden we het graag persoonlijk. Heb je interesse om beroep te doen op het coachingpakket? Laat het ons weten door vrijblijvend een mail te sturen naar training@keeponrunning.be en dan nemen wij contact met je op.

Wat is je doel?

0 km
0 km
0 miles
0 km
0 km

*Extra informatie.

21K

Recreatief 1

– Ik heb al eens deelgenomen aan een massaloop van 10 kilometer of 10 miles.
– Mijn eindtijd is niet van belang.
– Ik loop voor mijn gezondheid (overgewicht, ontstressen…)
– Ik loop voor het plezier en niet om te presteren.
– Ik ben blessuregevoelig.

Recreatief 2

– Ik heb al eens deelgenomen aan een massaloop van 10 kilometer of 10 miles.
– Mijn eindtijd is niet van belang.
– Ik loop voor mijn gezondheid (overgewicht, ontstressen…)
– Ik loop voor het plezier en niet om te presteren.
– Ik ben niet blessuregevoelig.

Competitief 1

– Ik kan 20 km zonder problemen lopen.
– Ik wil mijn persoonlijke besttijd op de halve marathon verbeteren.
– Mijn ultieme doel is de marathon, maar wil eerst nog een halve marathon lopen.

Competitief 2

– Ik loop al 20 km onder de 80 minuten.
– Ik wil een sterke chrono neerzetten op de halve marathon.
– Ik kan minimum 5x per week trainen.

Belangrijke mededeling
De loopschema’s op deze website zijn deskundig opgesteld. De makers zijn echter niet verantwoordelijk voor eventuele problemen of ongemakken. Wees er zeker van dat je in goede gezondheid verkeert alvorens een schema te starten. Raadpleeg je arts bij twijfel.

Tips & Tricks

De 10 geboden van keep on running.

Een loopschema op maat is slechts het begin. Hier zijn nog enkele nuttige tips!

Tip 1
Ken je grenzen.
Vooraleer je aan een nieuw trainingsschema begint, sta je best even stil bij wat je persoonlijke loopmogelijkheden en -doelen zijn. Welke afstand kan je makkelijk aan? Hoeveel tijd heb je om te trainen? Wie twijfelt over zijn fysieke paraatheid vraagt best eerst raad aan een huisarts.
Tip 1
Tip 2
Volg een trainingschema op jouw maat gemaakt.
Prestaties zijn gebouwd op stevige funderingen. Kies voor jezelf een trainingsschema op maat en verleg je grenzen!
Tip 2
Tip 3
Haal extra energie uit je voeding.
Het lichaam haalt de energie om te lopen uit de verbranding van koolhydraten en vetten. Een gezonde loper zorgt er dus voor dat de voorraden hiervan altijd op peil gehouden worden. Je kunt ze aanvullen door gericht te eten en te drinken, maar er bestaat ook deskundig uitgebalanceerde sportvoeding en -drank om vóór, tijdens of na je looptraining of wedstrijd te gebruiken.
Tip 3
Tip 4
Laat je adviseren bij het aanschaffen van loopschoenen.
Je vermijdt een hoop blessures door loopschoenen te dragen die aangepast zijn aan je voettype, lichaamsgewicht en trainingsintensiteit. Bij Runners' lab kan je aan de hand van een footscan®analyse de juiste loopschoenenkeuze maken.
Tip 4
Tip 5
Blijf blessures de baas.
Blijf niet te lang lopen met kwaaltjes of blessures. Aan de hand van een loopanalyse kan de oorzaak van de meeste loopblessures immers ontdekt worden. En wanneer de oorzaak gekend is, ligt een oplossing niet veraf. Naast de standaard footscan® loopanalyse bij Runners' lab kan je ook een gedetailleerde bewegingsanalyse laten maken in het Prolab te Zwijndrecht om zo je loophouding en -techniek te verbeteren.
Tip 5
Tip 6
Kies de juiste ondergrond.
Ga zoveel mogelijk op zoek naar zachte grond om te lopen. Voorbeelden hiervan zijn bos- of parkwegen. Het is tegenwoordig vaak onmogelijk om asfalt te vermijden. Zeker voor wie in de stad woont. Daarom is het enorm belangrijk dat de loopschoenen van voldoende schokdemping voorzien zijn.
Tip 6
Tip 7
Kleed je als een loper.
Functionele kledij is belangrijker dan je zou denken. De synthetische stoffen waaruit dergelijke kledij is opgebouwd beschermt het lichaam tegen regen, wind of lage temperaturen en zorgt voor een goede ventilatie.
Tip 7
Tip 8
Volg het ritme van je hart.
Meten is weten. Dat principe geldt ook voor wie gaat lopen. Je hartslag vertelt je hoe zwaar je traint en hoe het met je conditie is gesteld. Om efficiënt met een hartslagmeter te trainen, onderga je best eerst een inspanningstest.
Tip 8
Tip 9
Maak je looptraining spannender.
Er zijn verschillende loopgadgets die het lopen een stuk aangenamer maken. Voor wie niet graag telkens opnieuw hetzelfde rondje loopt, maar toch loopafstand en -snelheid wil kennen, is een foot-pod of lopers GPS bijvoorbeeld een onmisbare tool.
Tip 9
Tip 10
Durf je ambities te verleggen.
Zoek naar recreatieve en competitieve loopevenementen in je buurt. Stel jezelf een persoonlijk doel of daag een looppartner uit tot een duel.
Tip 10