Een nieuw jaar gaat vaak gepaard met goede voornemens en daar horen betere voedingsgewoontes maar al te vaak bij. Een uitgelezen kans om sportdiëtiste en Runners’ lab adviseur Julie opnieuw op te roepen voor een podcastaflevering van het Runners’ café.
Julie besprak uitgebreid het belang van ‘train the gut‘, beantwoordde al jullie voedingsvragen en had ook zelfgemaakte sportsnacks bij zich. Of we die getest en beoordeeld hebben? ‘t Zal wel zijn!
Wil je weten wanneer je deze sportsnacks het best eet en of ze in de smaak vielen? Dan beluister je best even aflevering 27 uit de reeks. Wil je ze zelf uittesten? Dan vind je hieronder de recepten terug.
Havermoutrepen
Ingrediënten
- 70 à 80g havermout
- 40 g notenmix
- 40 g gedroogd fruit
- 75 ml honing
- 60 g pindakaas
Bereiding
- Verwarm de honing en de pindakaas op een zacht vuur.
- Hak de noten en het fruit grof.
- Voeg de havermout, de noten en het fruit toe aan het pindakaas/honingmengsel en meng goed door elkaar.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en doe er het mengsel in.
- Druk het plat en laat >2 uur opstijven in de koelkast.
- Snij in repen.
Rijstrepen
Ingrediënten
- 250 g risottorijst
- 500 ml water
- 2 el kokosolie of 100g kokoscrème
- 2 el suiker
- Snuifje zout
- 60 g gedroogd fruit
- 25 g kokosschilfers
Bereiding
- Kook de risottorijst met het water, suiker en zout.
- Snijd het gedroogd fruit fijn en de kokoscrème in kleinere stukken.
- Meng de kokoscrème of kokosolie door de nog hete rijst.
- Roer goed door en laat even staan zodat het in de rijst kan smelten. Roer na een paar minuten nog een keer.
- Doe het gedroogd fruit en kokos bij de rijst.
- Doe de rijst in een plastic zakje en druk de rijst plat zodat je een groot plakkaat rijst hebt.
- Leg 2u in de ijskast.
- Snij in repen/blokjes
Gevulde dadels
- Medjool dadels
- Pindakaas of andere notenpasta
- Pure chocolade (optioneel)
- Topping zoals zout, kaneel, gehakte noten…
Bereiding
- Snij de dadels half open en haal de pit eruit.
- Vul de dadels met pindakaas, strijk de rand af & doe ze dicht.
- Smelt chocolade en rol de dadels hierdoor.
- Strooi de toppings naar keuze bovenop de dadels.