Voor 2 personen
Ingrediënten
Voor de balletjes:
– Olijfolie
– ¼ ui
– ½ teentje look
– 225g rundsgehakt
– peper
– zout
– ½ ei
– 5g broodkruim
– 2 volkoren pitabroodjes
Voor de muntyoghurt:
– 5g blaadjes munt
– 140g magere natuuryoghurt
– sap van ¼ citroen
– zout
Voor de salade:
– ½ komkommer
– 70g kerstomaten
– sap van ½ citroen
– 1el gehakte perterselie
– zout
Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 190 graden.
– Snipper de ui en look.
– Meng het gehakt, ui, look, zout, peper, ei en broodkruim in een kom en vorm met het mengsel balletjes.
– Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en doe er wat olijfolie over.
– Bak de balletjes gaar in 15 min.
– Warm intussen de pitabroodjes in de oven.
– Hak de munt fijn en roer in een kom met de magere yoghurt, citroensap en zout.
– Snijd voor de salade de komkommer in blokjes en halveer de tomaatjes.
– Meng ze in een schaal door elkaar. Hussel het citroensap, peterselie en zout erdoor.
– Neem de gehaktballetjes en het brood uit de oven. Snijd de pitabroodjes doormidden.
– Vul elke helft met een paar gehaktballetjes en schep er wat van de muntyoghurt in.
– Serveer er de salade bij.