Voor 18 stuks
Ingrediënten
– 9 à 12 vellen filodeeg
– 2 rode appels
– 1 ei
– 6 el ricotta
– 6 el magere platte kaas
– Beetje suiker
– Kaneel
Bereidingswijze:
– Verwarm de oven op 200 graden.
– Was de appel en snij in plakjes.
– Zorg ervoor dat 3 à 4 vellen filodeeg op elkaar liggen. Snijd rechthoeken uit het deeg. Zorg ervoor dat ze zeker 1 cm breder en langer zijn dan de appelplakjes. Zo kan je ze nadien nog plooien.
– Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier. Beleg het filodeeg met appel.
– Kluts een ei los. Besmeer de zijkanten van het deeg met wat ei. Plooi de randen dicht naar binnen.
– Strooi er een beetje suiker en kaneel over.
– Bak de taartjes 10 min goudbruin.
– Meng de ricotta, platte kaas en suiker.
– Haal de taartjes uit de oven. Doe er wat van het platte kaasmengsel over en een snufje kaneel.