Voor 1 broodje
Ingrediënten
– 150 g havermout (fijn)
– 50 g amandelmeel
– 300 g cottage cheese
– 2 el hennepzaadjes
– 2 el chiazaadjes
– 2 eieren (groot)
– 1 tl acacia honing
– 1⁄2 el bakpoeder
Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 180 °C.
– Meng alle ingrediënten goed met 1⁄2 tl zout en vorm tot een broodje.
– Is het beslag te vochtig of net niet stevig genoeg, voeg dan wat extra havermout toe (dit is afhankelijk van het type cottage cheese)
– Bak gedurende 55 minuten in de voorverwarmde oven.
– Laat minstens 3 à 4 uur staan alvorens het te snijden.
Tipssss
– Je kan het broodje een 4-tal dagen bewaren in de koelkast of 1 maand in de diepvries.
– Lekker met notenpasta, gerookte zalm, geitenkaas, vruchtenspread…
– Kies voor glutenvrije havermout als je strikt glutenvrij moet eten.