Ingrediënten
– 500gr fles pompoen, in blokjes
– 1 vel bladerdeeg (vers) of 5-6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
– 2 kleine rode uien of 1 grote
– 5 eieren
– 200 ml room
– 75 gr oude kaas
– 200 gr spinazie
– 1 tl tijm
– 1 tl zout
– Peper
– Olie om in te bakken
– Boter
Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 200 °C.
– Verdeel de pompoen blokjes over een bakplaat.
– Besprenkel de blokjes pompoen met olijfolie, een beetje zout en bak gaar in 15 minuten in de oven.
– Roerbak de spinazie in een beetje olie tot deze volledig geslonken is.
– Pers vervolgens al het water uit de spinazie. Gebruik hiervoor een vergiet, zodat al het vocht weg kan.
– Snipper de rode ui.
– Breek de eieren in een kom en klop samen met room, tijm en peper en zout tot een egaal mengsel.
– Vet de quiche vorm in met boter en bekleedt het bladerdeeg over de bodem en zijkanten.
– Giet het eimengsel in de quiche vorm en verdeel hier vervolgens de rode ui, spinazie, oude kaas en blokjes pompoen in.
– Bak de quiche ongeveer 45 minuten af.