Voor 3 personen
Ingrediënten
– 1 ui
– 2 teentjes look
– 2 puntpaprika’s
– 800g gepelde tomaten in blik
– 4 eieren
– Paprikapoeder
– Peterselie
– Koriander
– Komijnzaad
– Olie
– Peper en zout
– Brood/pitabroodjes
Bereidingswijze
– Snipper de ui. Snijd de look fijn. Verwijder de zaden van de paprika en snij in blokjes. Snij ook de peterselie en koriander fijn.
– Verwarm de olie in de grote pan middelhoog vuur. Fruit de ui 5 min. en schep regelmatig om.
– Bak de look, paprika, peterselie, paprikapoeder en het komijnzaad 2 min. mee.
– Doe de gepelde tomaten bij het ui- paprikamengsel, maak ze eventueel een beetje kleiner. Schep om.
– Breng op smaak met peper en zout en laat 10 min. zacht koken.
– Maak 4 kuiltjes in het tomatenmengsel en breek er de eieren ei boven.
– Kruid met peper.
– Leg de deksel op de pan en laat het mengsel 5-7 min. zacht koken, tot het eiwit net is gestold.
– Verwarm de pita’s in de oven of broodrooster.
– Bestrooi de shakshuka met de koriander en serveer met (pita)brood.